Yes2Life – Blog


Kategori

Holde ro i eget nervesystem

Social Kapital
Af Inge Grethe Ludvigsen

At holde ro i eget nervesystem, at arbejde i et ”Low arousal” perspektiv
På Lyngdal er vi i gang med 4.sæson af en kursusrække, med hovedvægten på ”Kommunikation og samarbejde” udviklet og formidlet af, Inge Grethe fra Yes2Life – Nordisk NLP Akademi.
Botilbuddet Lyngdal har voksne beboere med gennemgribende udviklingsforstyrrelser og en sproglig og intellektuel alder mellem 9 måneder og 2-3 år. De har brug for intensiv støtte og omsorg i hverdagen, og det står 52 medarbejdere for. (mere…)


Kategori

Succesfaktorer for et godt parforhold.

Kategori: "Psykoterapi"

Skrevet af Inge G. Konge Ludvigsen 18.07 –  2017

Det du skal til at læse nu, er de succesfaktorer der gør sig gældende for at bevare et godt parforhold. I mit daglige arbejde med at undervise de psykoterapeut studerende hos Yes2Life har flere af de studerende været interesseret i at modellere: ” Hvad er det der gør, at et parforhold fungerer?” I NLP (Neuro Lingvistisk Programmering) har vi værktøjer til via interviews og observation, at stille ind på, hvad det er der gør forskellen, når noget fungerer i forhold til, når det ikke fungerer. Det er hele hjertet i NLP at kunne modellere, det som fungerer, og så videregive den viden til andre.

(mere…)


Kategori

Sandplay, Pædagogisk Sandplay og WholeWorldPlay®

Kategori: "Sandplay"

 

Hvad er Sandplay, Pædagogisk Sandplay og WholeWorldPlay®
Hvad er forskellen, og hvordan er praksis hos Yes2Life ApS

Artikel skrevet af Inge G. Konge Ludvigsen, april 2017

Sandplay terapi

Sandplay tager udgangspunkt i det jungianske grundsyn, at menneskets psyke grundlæggende er et selvregulerende system, der under de rette, trygge forhold også er selvreparerende og healende. Ud fra dette rummer vi selv evnen til at bearbejde og behandle vores følelsesmæssige udfordringer. Ved at arbejde med figurer i sand skaber vi et rum, hvor følelsesmæssige erfaringer, som er svære at fortælle om, nænsomt kan synliggøres og bevidstgøres. Sandplay arbejder ud fra bevidstheden om, at vores ubevidste kommunikerer med symboler. Sandplay er ressourceorienteret. Det er gennem legen i sandet, vi naturligt kommer i kontakt med dybere lag i vores personlighed – og det er her, de konstruktive løsninger og muligheder findes.

Sandplay terapi foregår i et rum med to sandkasser, en med tørt sand og en med vådt sand. Der er hylder med små figurer, der repræsenterer en symbolrigdom, så både det indre og ydre liv kan symboliseres.

”Enhver psykisk funktion er – gennem fantasien – uløseligt forbundet med de andre psykiske funktioner…(fantasi) er moder til alle muligheder, hvor den indre og ydre verden – ligesom alle psykologiske modsætninger – er forenet i levende harmoni.

(mere…)


 
You are here: HomeYes2Life – Blog

Yes2Life
Akademiet for Psykoterapi & Coaching
Nygade 31 B
8600 Silkeborg
Inge Ludvigsen: +45 2012 1413
Dorthe: +45 5250 1950
Mail: inge@yes2life.dk

CVR nr.: 36457341

Sitemap

www.yes2life.dk