Hvornår:
1. august 2015 – 5. september 2015 heldags
2015-08-01T00:00:00+02:00
2015-09-06T00:00:00+02:00

BOGANMELDELSE: “Børn og Arketypiske energier” af Marianne Rose Dupont.

Marianne Rose Dupont har for nyligt barslet med en rigtig fin bog om børns udvikling, udfordringer, og hvordan de kan ses og tackles ved at se på de primære arketyper Kongen/Dronningen, Krigeren, Magikeren og Kærligheden.
I bogen tager Marianne Rose Dupont udgangspunkt i C.G. Jungs model af psyken, samt hans tanker og teorier om arketyper. Selv om der i bogen er særlig fokus på det arketypiske, kommer vi også rundt om det bevidste, det ubevidste, det kollektive ubevidste . Vi får som læsere den elementære præsentation af hele området, hvilket giver et godt fundament til at arbejde videre med materialet på egen hånd.
Der er gode eksempler, der følger op på tekstens beskrivelser, samt forslag og tips til hvordan vi som professionelle, der til daglig arbejder med børn kan gribe det an, kan hjælpe med at løse konflikter eller ubalancer i de yngre generationer.
Vi får som læsere tillige præsenteret videnskabelig forskning om hjernens modning og udvikling, og det sættes i perspektiv med arketyperne. Vi kommer derfor ‘hele vejen rundt’.
Et kapitel præsenterer Sandplay som metode. En metode, der fundmentalt bygger på de arketypiske energier. Det beskrives legende og let.
Det falder naturligt under læsningen at reflektere over hvordan jeg som læser selv agerer og har mine egne arketyper i spil. Spændende kick til at tage et skridt dybere.
For dig, der er nysgerrig på at arbejde med børn og deres arketyper, hjælpe dem med at løse knuder i deres relationer mv, er bogen her et godt sted at starte. Rigtig god læselyst.

Af Ole Eriksencover_Marianne