Hatha Yoga

I sommeren 2018 valgte jeg at tage en Hatha yoga instruktør uddannelse hos Arhanta Yoga Ashram Nederland.

Uddannelsen er Internationalt godkendt og har en varighed på 200 timer. Det er noget af det bedste jeg har gjort for mig selv både fysisk, åndeligt og mentalt.
Hatha yoga er den traditionelle og oprindelige yoga – et mere end 3000 år gammelt træningssystem, hvor der er fokus på vitalitet til de indre organer, vore kirtler og hormonsystem.  Yoga er hverken religiøst, mystisk eller kun for smidige mennesker. Yoga er for alle.  Din krop er dit udgangspunkt, og vi har alle forskellige kroppe. Yoga er livsforlængende, din krop får det bedre og dit energiniveau bliver mere stabilt.  Dit autonome nervesystem bliver trænet i at gå fra det sympatiske til det parasympatiske, og det er det vi har brug for, for at kunne slappe af i en travl hverdag.
Når vi udbrænder og bliver stressede bliver det mere og mere vanskeligt for nervesystemet at slappe af.
Yoga betyder forening af Atman, og Atman betyder det levende væsen vi har indeni i os, sjælen.


Direkte oversat betyder Hatha – ha oversættes til sol og tha – til måne. Det repræsenterer modsætningerne i os – yin/yang, kold/varm, svag/stærk, feminin/maskulin osv.
Harmonisering og balancering af modsatrettede kræfter er derfor et grundtema i yoga, og regelmæssig praksis medfører markant øget overskud og velbefindende både fysisk, åndeligt og mentalt.
I Yoga er der stor opmærksomhed på åndedrættet, vores åndedræt er vores primære kilde til livsenergi.
Yoga er en øvelse i nærvær, i at mærke kroppen og turde trække vejret fuldt og roligt igennem det man mærker.

Det er vigtigt i starten at have god tid til at lære de forskellige stillinger at kende, og hvordan din krop skal gå ind i stillingerne. Yoga trænes på eget ansvar, så det er vigtigt at lytte til kroppen, og mærke efter hvor langt du kan gå i stillingerne og vigtig at komme ud af dem, når din krop siger stop. Det er altid kroppen der bestemmer i Yoga.  Vi tager hensyn til evt. skader, og er du i tvivl så kontakt din læge inden du starter.

Into til Hatha Yoga for begyndere, 60 min. pr. gang.
Vi vil arbejde med afspænding, opvarmning,  åndedrættet, yoga stillinger, filosofi og afsluttende afspænding.

Hatha Yoga, 90 min. pr. gang
Vi vil arbejde med afspænding, opvarmning, åndedrætte, yoga stillinger, filosofi og afsluttende afspænding.

Undervisningen foregår i Yes2Life´s lokaler på Nygade 31 B, 8600 Silkeborg. Du skal selv medbringe en yogamåtte. Der er mulighed for omklædning.

Kontakt