Guide til hvordan du kommer igang med Pædagogisk Sandplay

“Alle har ret til et liv med leg, trivsel, kreativitet og udvikling”
Inge Ludvigsen

Vores vision er at integrere betydningen af leg i virksomheder og institutioner over hele verden. Vores mission er at certificere kompetente folk i at bruge Pædagogisk Sandplay/WholeWorldPlay®

DSC_0088I en verden der er overloaded med teknologi, apps, computerspil mv., ønsker vi, at mennesker genskaber kontakten til det legende og kreative, til vores historier, fortællinger og myter.

Visionen med Pædagogisk Sandplay/ WholeWorldPlay®, er at inviterer mennesker til at åbne op for deres kreativitet, myte og udvikling. Vi vil hjælpe mennesker, med at manifesterer deres ønsker og mål. Vi vil inviterer mennesker til at integrere den symbolske og mytiske verden i hverdagen, hvor det digitale og kognitive for mange har taget styringen.

Pædagogisk Sandplay/WholeWorldPlay® bygger på en viden om, at vi som mennesker har et selvstændigt indre potentiale for transformation og healing. For at åbne døren til denne indre verden, har vi brug for inspiration og kreativitet. En måde at aktivere vores indre potentiale på, er simpelthen ved anvendelse af WholeWorldPlay® Kittet.

De fleste mennesker har leget i sand i barndommen, bygget sandslotte, gravet tuneller og lavet cupcakes. Barndommens fantasier og kreativitet blev udlevet i sandet, mellem land og vand.

Pædagogisk Sandplay/WholeWorldPlay® er baseret på C.G. Jungs teorier om de ubevidste kreative kræfter i den menneskelige psyke.Appelsin2

De ca. 300 figurer er nøje udvalgt, så brugeren kan repræsentere både den indre og ydre verden, og dermed modtage healing og information/transformation fra det kollektive ubevidste og ubevidste sind.
Det betyder, at ethvert barn eller voksen, der har mulighed for at lege med sandet og figurerne i WholeWorldPlay® vil drage fordel af det.

Vi har oplevet børn, der har problemer med at koncentrere sig i forskellige sammenhænge, bliver så optaget af at lege med Kittet, at de mister tidsfornemmelsen.

Det at lege frit med figurerne og sandet har en healende og udviklende effekt i sig selv.  Vi har testet Kittet fra 3 år og op til 90 år – alle bliver grebet og optaget af legen.

Hvordan Pædagogisk Sandplay/WholeWorldPlay® anvendes

WholeWorldPlay® kan anvendes i gruppesammenhænge, terapi, og i erhvervslivet.

DSC_0123I grupper såsom: familie, venner, kollegaer og andre fællesskaber kan det anvendes til at fortælle om oplevelser. Det kan og bruges til at skabe historier sammen.
Én person begynder, ved at vælge en figur og sætter den i sandet. Personen siger: “Der var engang….” og inddrager figuren i et par sætninger i en fortælling.
Den næste person vælger en figur og sætter den i sandet, og fortsætter historien og inddrager den nye figur i fortællingen.
Deltagerne skiftes, vi anbefaler max 6-8 deltagere.  Alt afhængig af alder skal man kunne vente til det bliver ens tur igen.
Vi anbefaler, at det ikke er tilladt at flytte en figur fra en anden deltager. Deltagerne lytter, og må ikke blande sig i, hvad de andre deltagere fortæller.

En anden måde at anvende Kittet på, er at lade én person fortælle en historie fra hans/hendes virkelige liv eller et eventyr.
Fortælleren kan bruge figurer som en visuel dimension, eller lade figurerne danne og fortælle historien. Som historiefortæller, kan personen på et tidspunkt, invitere lytterne til at hjælpe med at finde nye figurer, der kan repræsentere en god hjælper eller ressource i historien.

Professionel anvendelse af Pædagogisk Sandplay/ WholeWorldPlay®

DSC_0139I en professionel kontekst, f.eks. hvis du er rådgiver, pædagog, lærer eller terapeut, kan du bede en klient/barnet om at vise, hvordan han/hun føler, ved at bruge figurerne. Så beder du klienten/barnet om at tilføje hjælpe- figurer, der kan hjælpe ham/hende med at føle sig bedre tilpas og komme i kontakt med egne ressourcer.

I erhvervslivet kan du bruge Kittet til at udvikle et projekt. Først vælges figurer, der repræsenterer visionen/drømmen. Derefter tilføjes figurer, der ved, hvordan en drøm omsættes til en realistisk plan. Tilsidst tilføres figurer, der kan sikre, at alt er sørget for, og der ingen åbenlyse fejl er. At visionen er på linje med de grundlæggende værdier virksomheden har.
Efterfølgende kan man lave et storyboard med billeder af processen indeholdende alle figurerne. Nu kan der tilføjes konkret handling og navne på dem, der vil tage sig af de forskellige opgaver i processen for at manifestere drømmen.

Mulighederne med WholeWorldPlay® er endeløse. Der er uendelige mange måder du kan anvende Kittet på, både i dit private og professionelle liv.

WholeWorldPlay® er udviklet af Inge Ludvigsen i samarbejde med et team af Integrerede Psykoterapeuter fra Yes2Life, fra mange års erfaring i arbejdet med børn, voksne, teams og organisationer i forandring, udvikling og kreativitet. Pædagogisk Sandplay/WholeWorldPlay® er en metode, der har sin anvendelighed hvor mennesker er i forandring og udvikling.

Inge G whole World embossedFor at blive mere kompetent i anvendelsen af WholeWorldPlay®, udbyder vi følgende uddannelser:

Pædagogisk Sandplay/WholeWorldPlay®

WholeWorldPlay® Facilitering

Sandplay Terapi