3. år: Yes2Life Integreret Psykoterapeut

3. år:Yes2Life Integreret Psykoterapeut

Læringsmål for 3. året på Psykoterapeut Uddannelsen.
På dette studieår lærer du metoden Sandplay, der arbejdes videre med NLP processerne og Next Generation NLP. Du bliver klædt på til at arbejde mere systemisk, med afsæt i den analytiske psykologi.  Her samles alle dine erhvervede kompetencer til en højere helhed. Vi sætter fokus på det kognitive/tænkning, det kropslige/ubevidste, det følelsesmæssige/limbiske og det relationelle/systemiske.

  • Opøver din intuition til at aflæse personlighedstræk, arketyper, og hvad der rører sig i det kollektive ubevidste (feltet)
  • Ledelse af psykoterapiforløb ud fra de integrerede metoder, der formidles på uddannelsen.
  • Kan facilitere processer på mange niveauer og heale og udvikle det menneskelige potentiale.
  • Professionelle kompetencer, hvor du som psykoterapeut bliver uddannet både teoretisk, fagligt, håndværksmæssigt og personligt til at kunne håndtere komplekse psykiske problemstillinger hos klienten.
  • At kunne tilrettelægge og gennemføre psykoterapeutiske forløb rettet mod specifikke klient målgrupper indenfor de institutionelle og organisatoriske rammer, som psykoterapien varetages i.
  • Udvikler din evne til at være i den terapeutiske relation på en respektfuld, dynamisk, ærlig og ligeværdig måde, så alle parter bevarer deres integritet.

Indhold
Modul 1: Sandplay og analytisk/jungiansk teori samt tegneterapi og drømmeforståelse. Intake, etik og sundhedslovgivning.
Modul 2:
Sandplay og analytisk/jungiansk teori samt forskningsmetoden modellering. Psykoterapiens historie. Metodik og empiri fra psykoterapiforskningen og fra evidensbaserede psykoterapimetoder.
Modul 3: Sandplay og analytisk/jungiansk teori. Psykosomatik, sygdom og allergier. E-learning: Psykopatologi/Farmakologi.
Modul 4: Sandplay og analytisk/jungiansk teori. Personlig historiefortælling/Livets Elv og drømme.
Modul 5: Sandplay og analytisk/jungiansk teori samt parterapi.
Modul 6: Sandplay og analytisk/jungiansk teori samt liv/død og tilgivelse.
Modul 7: Sandplay og analytisk/jungiansk teori samt evaluering, afslutning og fremlæggelse af eksamen.

Pris :33.500 kr.

Tilmelding

Afdragsordning

Yes2Life, Nygade 31B, 8600 Silkeborg, alle dage fra 9:15 – 17:30

3.års opstart 2024 – se kalender for 2024

3. års opstart 2025 – 10.-12. januar se kalender for 2025

Hver dag fra 9:15 – 17:30

Hvem kan deltage
Alle interesserede der har bestået Yes2Life NLP Master. Har du ambitioner om at blive eksamineret Yes2Life Integreret Psykoterapeut og ansøge om medlemskab i Psykoterapeut Foreningen (MPF), skal du opfylde optagekriterierne og alle krav og kriterier for uddannelsen.Har du din NLP Practitioner eller NLP Master fra et andet sted, så kontakt os.
Vi kan tilbyde dig en opgradering af din uddannelse, så du kan starte på 3. året.
Har du brug for en opgradering for at starte på Integreret Yes2Life Psykoterapeut-uddannelsen, så kontakt os.

 Detaljeret indhold- 3. år - klik her

Modul 1: Sandplay og analytisk/jungiansk teori samt tegneterapi og drømmeforståelse. Intake, etik og sundhedslovgivning.
På dette modul er der fokus på relevante teorier i udviklingspsykologien og personlighedsdannelsen. Du lærer at omsætte din NLP-viden til nyttige værktøjer som tegneterapi, eventyr og metaforer. Arbejdet med børn kræver en anden skærpet opmærksomhed. Børn og unge har en differentieret kultur, og udtrykker sig på vidt forskellige måder, med vidt forskellige udgangspunkter. I sessioner med børn og unge er det derfor også nødvendigt at være fleksibel i sit arbejdsfelt.
Tegneterapi, eventyr og metaforer er en mere direkte vej til det ubevidste – dermed et lige så velegnet værktøj til at arbejde terapeutisk med voksne.

Du skal lære om dataindsamling, In-take. Samarbejde mellem terapeut og klient, at lave en kontrakt samt journalføring. Vi skal snakke om etik – og værdibegreber i behandling og kollegiale forhold. Basal sundhedslovgivning gennemgås, herunder: Kvaksalverloven, markedsføring af sundhedsydelser og registerloven. GDPR-lovgivning.

Introduktion til Sandplay/analytisk teori, psykens struktur og helende potentiale. Kategorier af figurer.

Modul 2: Sandplay og analytisk/jungiansk teori samt forskningsmetoden modellering. Psykoterapiens historie. Metodik og empiri fra psykoterapiforskningen og fra evidensbaserede psykoterapimetoder.
Kendskab til modellering er hele NLP´s grundlag – at være i stand til ud fra en fænomenologisk tilgang at afdække andres strategier, overbevisninger og handlemønstre, og kunne formidle det til andre.
Modellering bruges både i terapi, coaching og i grupper. På dette modul vil du få repeteret al din NLP-erfaring og gjort den anvendelig som et modellerings-værktøj, du lærer hvordan du bruger det du har lært på 1. og 2. året til at lave et modelleringsinterview.

E-learning: Psykoterapiens historie. Metodik og empiri fra psykoterapiforskningen.
Vi vil arbejde med psykoterapiens historie og udvikling samt psykoterapiens klassiske modaliteter. Vi vil gennemgå forskellige terapier inden for evidens baseret psykoterapi.
Vi skal gennemgå andre alternative behandlingsformer, for at opnå en mere bred behandlingsorientering og forståelse.
Som alle andre behandlingsudbud, har de metoder du lærer også sine begrænsninger. Det er vigtigt at vide, hvad man kan og hvad man skal afholde sig fra – det kan skabe mere skade end nødvendigt. Vi skal vide, hvilke muligheder vi har, hvor vi har meget at bidrage med – samt hvilke begrænsninger, der ligger i vores anvendte metoder.

I Sandplay og analytisk/jungiansk teori har vi fokus på symbolisering, tolkning af objekter og opstillingerne samt de tidlige relationer og barnets tidlige udvikling.

Vi vil gennemgå rammerne for dit forskningsprojekt på 4. året. Glædende for de studerende der er på ny ordning.

Modul 3: Sandplay og analytisk/jungiansk teori. Psykosomatik, sygdom og allergier. E-learning: Psykopatologi/Farmakolog.
På dette modul skal du lære at arbejde ind i kompleksiteten omkring psykosomatik og sygdom. Du vil blandt andet lære kommunikation med symptomet og at arbejde med allergier. Vi vil snakke om sygdom og sundhed, samt arbejde med modellering af egen og andres healings processer.

Krop og sind hænger sammen – hvilket også betyder, at de elementer vi har i den psykiske verden, påvirker den fysiske verden. Bag enhver sygdom udspiller der sig nogle psykiske konsekvenser.

Vi tydeliggør og præciserer, at som Yes2Life Integreret Psykoterapeut arbejder man hovedsagelig indenfor normalbegrebet.  Det betyder at vi arbejder jeg styrkende med klinter med f.eks. lettere depression, angst, stress, ADHA.  Vi tilbyder klienten nye strategier til at håndtere hverdagen.

Ved gennemgang af psykopatologi og farmakologi vil den studerende tilegne dig viden indenfor diagnoser med henblik på selektiv differentiering af klienter. Dette er både for at beskytte klient og psykoterapeut.
Desuden vil vi arbejde med forståelsen af det neurotiske og psykotiske felt og have fokus på psykoterapiens muligheder og begrænsninger samt etiske dilemmaer.

 Vi vil gennemgå psykoterapiens anvendelsesflet og begrænsninger samt etik.

I sandplay og analytisk/jungiansk teori er der fokus på de essentielle arketyper i psyken bl.a. skyggen, det onde og det gode, jeget og selvet.

Modul 4: Sandplay og analytisk/jungiansk teori. Personlig historiefortælling/Livets Elv og drømme
En introduktion til Livets Elv, en kinæstetisk og visuel symbolisering af tidslinjen. Den er specielt velegnet til at arbejde med relationer i familiesystemet. Metoden bruges på familieklinikker bl.a. i Norge. Det er en måde at fortælle familiens historie på, som kombinerer både den voksnes og barnets måde at udtrykke sig på. Livets Elv er en metafor på bevægelse, livets bevægelse.
Du vil få en introduktion til at arbejde med drømme.

I sandplay og analytisk/jungiansk teori er fokus på det narrative, arketyperne, eventyr og drømme.

Modul 5:  Sandplay og analytisk/jungiansk teori samt parterapi.
Vi fordyber os i de NLP-processer og metoder, der er specielt velegnede til at arbejde med parterapi. Teoretisk bliver der arbejdet med anima/animus problematikker i parforholdet. Desuden en teoretisk indføring i seksualitet.

I sandplay og analytisk/jungiansk teori er fokus på Neumans udviklingsfaser samt den samlede analyse og dirigerende forløb ud fra Next Generation NLP og andre terapeutiske metoder og processer.

Modul 6: Sandplay og analytisk/jungiansk teori samt liv/død og tilgivelse.
På dette modul vil vi arbejde med dit eget forhold til døden, så du er i stand til at arbejde terapeutisk med dine klienter omkring dette emne. Desuden vil du lære hvordan du kan hjælpe mennesker som er angste for døden, til at få et balanceret forhold til livet og døden. Vi kommer omkring betydning af tilgivelse.
I sandplay og analytisk/jungiansk teori er fokus på tab og afslutning samt familie og parforhold ud fra det systemiske.

Modul 7: Sandplay og analytisk/jungiansk teori samt evaluering, afslutning og fremlæggelse af eksamen.
I sandplay og analytisk/jungiansk teori er fokus på analyse af et helt forløb samt familie og parforhold ud fra det systemiske.

Eftersom vi gerne vil efterleve glædende krav og kriterier, kan der være små justeringer igennem forløbet.

Metode
Fremgangsmåden er den selvsamme som ved Yes2Life NLP Practitioner forløbet: oplæg – demonstration – arbejde i grupper – opsamling samt perspektivering.

Undervisere
Inge Ludvigsen vil være den gennemgående undervisere. Der vil være gæste undervisere på nogle af modulerne, her særlig med vægt på special kompetencer.

 

Se handelsbetingelser her